dimarts, 3 de desembre del 2013

El segon Campionat Maqui tanca a Olvan amb la Cursa de l’Últim Maqui

Campio del Campionat maqui de curses de muntanya entre e al Bagesi el BerguedàUn any més la gent Apali hem col·laborat a nivell de voluntaris amb el Campionat Maqui de curses de Muntanya  entre el Bages i  el Berguedà.

Claudia roca, núria Picas i Sandra Subirana en al Podium del Campionat Maqui 2013Claudia Roca en dones i Jordi Massaguer en homes van ser els guanyadors del segon Campionat Maqui de curses de muntanya entre el Bages i el Berguedà.
El tancament del campionat es va fer en les instal•lacions del Centre d’Aventura Indòmit al Berguedà amb la cursa L’Últim Maqui. 22 quilometres de recorregut amb el punt més elevat a Camp de Parets a 1028m. 180 corredors van prendre la sortida des de les instal•lacions del centre d’aventura Indòmit. El traçat de la cursa era un traçat amb fortes pujades que va exigir el màxim a tots els corredors i corredores. El ritme dels 30 primers va ser fort. Massaguer el líder del Campionat, va començar amb un fort ritme, però Prims que es guardava una carta pel tram final de cursa, seguit de prop per Pau Bartoló, van quedar en els 2 primers llocs dels calaixos. Massaguer va entrar en 3a posició i es proclamava així guanyador del Campionat Maqui 2013 en homes. El campionat estava obert en la segona i tercera posició que es disputaven Prims i Noguera, Prims havia d’anar per totes i així ho va fer. Jordi Noguera va estar controlant i va entrar en 4 posició per sumar els punts necessaris per poder ser segon, relegant a Xavi Prims a la tercera posició de la general del Campionat.

En noies l’última cursa és presentava oberta al 100%, depenent dels resultats podien haver molts canvis en la classificació, les corredores amb opcions eren Núria Picas, Claudia Roca, Sandra Subirana, juntament amb les corredores Mavi Gil, que havia guanyat la cursa de la Bell Race, i Maria Beringues, que podien ajudar a fer variar la classificacions amb els seus resultats.

A l’Últim Maqui, la guanyadora en dones va ser per una extraordinària Mavi Gil, que després d’haver guanyat la setmana passada la Bell Race repetia posició. En segona posició, va entrar la corredora Rosa Valls Tio i, finalment, la jove corredora Maria Baringues ho feia en tercera posició, juntament amb Núria Picas. Claudia Roca va entrar en 5a posició i es proclamava així guanyadora en categoria femenina del Campionat Maqui. Nuria Picas va entrar en 4a posició, quedant segona en el Campionat. I la tercera posició del Campionat va ser per Sandra Subirana.

El Campionat Maqui tanca portes d’aquesta edició, un campionat amb un esperit de festa del territori i l’esport. El novembre del 2014 tornarà el 3r Campionat maqui de curses de muntanya entre el Bages i el Berguedà amb més novetats que aquest 2013. Des de l’organització s’expressa l’agraïment a tots els participants de la família de corredors i corredores Maquis per la recollida d’aliments, joguets i diners, que es feia a través de les inscripcions solidaries per la gent de Creu Roja .

Classificació cursa : Últim Maqui
Classificació General Campionat Maqui 2013: Masculina
Classificació General Campionat Maqui 2013: Femenina