dimarts, 22 de novembre del 2011

40 persones participen en la Demo de la Terra de Maquis 2012

Aquest dissabte dia 19 de novembre estaven convocats des de facebook tothom qui volgués descobrir l’esperit de la Terra de Maquis, a través d’una demo d’aquesta cursa de 60 quilometres per corriols guiats, per la gent d’Outcat, organitzadors de la prova, i amb el suport de The Cyclery Specialized Store i Alpcross.
 
Durant la presentació de la Titant Desert en la botiga The Cyclery  Specialized Store, el dia 11 de novembre, es va començar a repartir els flyers de la Demo i a convidar a tots els assistents a fer un petit tast de la Terra de Maquis 2012.

Les 8:00 era l’hora de trobada davant de la botiga The Cyclery Specialized Store per sortir cap allà a les 8:15. L’itinerari marcat per la gent d’Outcat tenia un total de 60 quilometres amb un traçat en forma de vuit, per si en qualsevol moment hi havia algun ciclista que s’havia de retirar, d’aquesta manera es donava la possibilitat de participar gent de tots els nivells físics. La jornada va ser més que increïble, gent vinguda de diferents indrets del país per passar una matinal de camarades, i gaudint d’una sortida organitzada per amics del món del pedal. La gent d’Outcat obrien i tancaven el grup,  d’aquesta manera ningú es quedava enrere i es tenia cura de tothom, i quan el grup s’allargava molt pel ritme diferent d’uns i altres s’anaven fent reagrupaments. A Castellnou de Bages es va fer un petit esmorzar per a tots els participants en la Demo de la Terra de Maquis 2012, i es va fer la foto de grup davant el nou museu dels Maquis.  Com ens explicava Raül Montfort: es tractava de passar una matinal agradable, divertida, per intercanviar experiències i vivències, tot gaudint de la bicicleta de muntanya i de la immensitat de corriols que hi ha en la Catalunya central.

Valentia, risc, resistència, duresa... els maquis representen un esperit de supervivència i lluita que poques aficions poden representar tan bé com el ciclisme i la competició de BTT. El 16 i 17 de juny de 2012, les terres de la Catalunya central esdevindran l’escenari de la tercera edició de la VBTT Terra de Maquis. Orientació, corriols, indrets inhòspits, esport i maquis seran el context dels 230 quilòmetres i dels més de 7.000 metres de desnivell acumulat que es trobaran els participants.

La Volta BTT (VBTT) Terra de Maquis serà una de les curses més dures del calendari estatal. Una modalitat que busca la puresa de la bicicleta de muntanya. Està pensada per a tots aquells ciclistes que volen traçats autèntics, pujades desafiants, baixades que fan segregar adrenalina i molts quilòmetres per posar-se a prova un mateix.

Els formats de la cursa

L’organització ja ha avançat algun que altre canvi que hi haurà en el traçat de la competició i, fins i tot, hi pot haver algun canvi respecte el format de cursa de la segona edició. El 2011 hi va haver dos formats de cursa, el format extrem de 230 km i el format de 170 km, més apta per a “tots els públics”. La modalitat extrema de 230 quilòmetres es va dividir en dues etapes, la de dissabte de 120 quilòmetres i la de diumenge de 110 quilòmetres, acumulant més de 7.000 metres de desnivell i recorrent un 50% del traçat per corriols. La modalitat de 170 quilòmetres es va dividir en una primera etapa, el dissabte, de 90 quilòmetres i una segona etapa, el diumenge, de 80 quilòmetres, amb un acumulat total de desnivell de 4.300 metres.

Un dels altres punts diferencials d’aquesta cursa és la utilització del GPS. L’organització de la prova facilita als participants el track de la cursa, ja que el recorregut no esta totalment marcat, fomentant-se d’aquesta manera l’aventura.

Els participants d’aquest esdeveniment esportiu només s’han de preocupar de pedalar i de superar els dos dies de competició. Els més de 15 avituallaments, el sopar, el lloc on dormir a Castellnou de Bages, l’esmorzar, els dinars i els trasllats d’equipatge estan inclosos en el preu d’inscripció, juntament amb diferents obsequis per haver acabat la cursa.

Les inscripcions

Les inscripcions encara no estan obertes, però a principis d’any ja us podreu inscriure a través de la web: www.terrademaquis.com
Per a qualsevol dubte podeu consultar la web, o enviar un e-mail a info@out.cat.

L’organització i el patrocinador

La cursa està organitzada per Outcat i compta amb el suport de The Cyclery – Specialized Concept Store, com a patrocinador principal de l’esdeveniment esportiu, i de Alpcross (el major distribuïdor estatal de components de ciclisme de poc pes),.

Outcat és un club esportiu, federat i inscrit en el registre d’entitats esportives del Consell Català de l’Esport. Es basa en tres valors, el respecte a la natura, el foment de l’activitat esportiva en espais exteriors (outdoor) i la creació de conceptes d’activitats nous en curses, pedalades i d’altres experiències

The Cyclery – Specialized Concept Store és el major establiment comercial dedicat a la comercialització de bicicletes i accessoris de la marca Specialized a Catalunya. Com a Concept Store ofereix servei de taller postvenda i reparació obert a totes les marques, BG fit, nutrició i serveis als aficionats al món del ciclisme.

La cursa també compta amb el suport principal de l’Ajuntament de Castellnou de Bages, l’Ajuntament de Santpedor, El Consorci del Cardener, la Diputació de Barcelona, el Consell Esportiu del Bages i la Federació Catalana de Ciclisme.

Un projecte ambiciós

Aquesta cursa forma part d’una oferta de turisme actiu que s’està estructurant en el Bages, concretament en la zona del Cardener. La VBTT Terra de Maquis en format cicloturisme es podrà fer durant tot l’any, tot escollint el numero de dies en que es vol completar: 3, 4 o fins a 5 dies. L’oferta es complementa amb llocs on dormir en cases de turisme rural, un servei de lloguer de GPS per fer la ruta, el transport de l’equipatge i un lot de regal pel turista (forfait). La singularitat d’aquesta ruta és resseguir corriols i paratges que freqüentaven els maquis, descobrint d’aquesta manera part de la historia d’aquest territori de la Catalunya central.

Aquest projecte es va iniciar el 2009, i ara, desprès de més de dos anys de feina i gràcies al suport de diferents col·laboradors i patrocinadors, veurà la llum per intentar convertir-se en un referent de la Catalunya central.

Per veure més fotos entreu el Facebook del club Outcat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada